קבוצת "שומרים על נחל הדר" הוקמה ב29 ביולי 2022 בעקבות ההבנה שנחל הדר סובל ממפגעים רבים ושיש צורך ממשי בהגנה על הנחל ועל המערכת האקולוגית המתקיימת בו ובסביבתו.
הקבוצה פועלת במגוון תחומים כדי לסייע לנחל: מעקב אחר תוכניות הבנייה בסביבת הנחל, פנייה לרשויות והגשת התנגדויות לפי צורך, קיום סיורים לתושבים ולתלמידים לשם העלאת המודעות לנחל, הבאת מצב וצרכי הנחל בפני גופים רלוונטים שונים, פרויקט חינוך סביבתי ואקטיביזם עם תיכון מוסינזון, קידום תוכנית "שומרי הנחל" עבור בתי הספר היסודיים בעיר ופעולות בנחל עצמו לצורך שיקומו. בימים אלו ממש הנחל גם עושה את צעדיו הראשונים לקראת מחקר אקדמי.
נציג מספר פרוייקטים לדוגמא, כולם ביוזמת ובהתנדבות הקהילה:
- מפסולת למשאב:
קוביית הבטון בכניסה למקטע הנחל המתחיל ברחוב הפשוש היא למעשה פסולת . עלה הרעיון להשתמש בקובייה זו ולהפוך אותה למעין נקודת ציון בנחל או סוג של שלט- קוביית הבטון עברה מהפך וקיבלה חיים חדשים. - טיפוח והגנה על הצומח בנחל.
- ניטור יונקים קטנים ע"י פלטות עקבות.
- תיבות קינון – בנחל הדר הרבה מיינות ודרדרות הנחשבות למינים פולשים הפוגעים ומדירים מיני ציפורים אחרים מהנחל. אנו תקווה כי תיבות הקינון החדשות שיוצבו יאפשרו קינון ושגשוג של מיני ציפורים נוספים בסביבת הנחל.
- פרויקט שילוט נחל הדר: פרויקט זה הובל, תוכנן והוצא לפועל בהתנדבות מלאה של אנשים רבים ונפלאים בהם תלמידי מגמת קיימות, שכבת י' מתיכון מוסינזון, צעירים בעלי צרכים מיוחדים מהחווה האורגנית החברתית "יבולים" , חברי "שומרים על נחל הדר".
הדרך להצלת הנחל, כך נראה, לא קצרה ולא פשוטה, אך אנו נחושים להצליח ולוודא שהנחל ישאר נחל במופע פתוח וטבעי ויהפוך בהמשך לאתר טבע עירוני מוצהר. בינתיים יש לנו עוד תוכניות ורעיונות להמשך פעילות. רוצים להתעדכן בנעשה? להצטרף לפעילות? לסייע בחשיבה ובקידום הנחל לעבר עתיד טוב יותר? להתעדכן בחדשות הנחל ובשינויים החלים בו? – הצטרפו לקבוצת הפייסבוק החדשה שלנו "שומרים על נחל הדר" ובואו לטייל בנחל.